Ще я приемат, след като (ако) изпълни изискванията, обявиха лидерите

...
 Ще я приемат, след като (ако) изпълни изискванията, обявиха лидерите
Коментари Харесай

Разочарование в Киев, Украйна аут от НАТО

 Ще я одобряват, откакто (ако) извърши условията, оповестиха водачите във Вилнюс 

Украйна може да се причисли към НАТО „ когато съдружниците се съгласят и изискванията са изпълнени ". Това стана ясно от декларацията на Алианса от срещата във Вилнюс. В нея се признава нуждата от по-бързи дейности, само че без ангажимент за съответни периоди, оповестява Нова телевизия. 

Киев приема, че не може да стане член на НАТО, до момента в който е във война с Русия, само че желае да се причисли допустимо най-скоро след края на бойните дейности.

Процесът ще бъде улеснен и скъсен доста, още повече, че Алиансът признава, че украинската войска е все „ по-оперативно съвместима " и „ политически интегрирана " със силите на НАТО.

„ Никога до момента не е имало по-силно обръщение от страна на НАТО, както що се отнася до политическото обръщение за пътя напред към участие, по този начин и до съответната поддръжка от страна на съдружниците от НАТО, военната поддръжка, само че и практическата поддръжка за това по какъв начин да се обезпечи цялостна оперативна съгласуемост. И в случай че погледнете всички процеси на участие, за тези процеси не е имало периоди. Те се основават на условия. Винаги е било по този начин ”, съобщи Йенс Столтенберг.

Вчера във Вилнюс Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция, изрази отчаяние, че НАТО не е предложила график за участие - вероятност, която той по-рано дефинира като " неуместна ". " НАТО ще направи Украйна по-сигурна, Украйна ще направи НАТО по-силна ", съобщи той пред многохилядно голям брой в латвийската столица, като доста от присъстващите развяваха украински флагове, до момента в който снайперисти стояха на стража по покривите.

" Нашата защита е главен приоритет и аз съм признателен на нашите сътрудници за готовността им да подхващат нови стъпки ", написа той в Туитър. " Повече оръжия за нашите воини, повече отбрана на живота за цяла Украйна! Ще доставим нови значими принадлежности за защита на Украйна ", твърди президентът. 

НАТО съобщи, че Киев не може да се причисли към редиците му, до момента в който войната с Русия продължава. 

Междувременно немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че схваща разочарованието на украинския президент Володимир Зеленски от бавния развой на участие в НАТО, само че настоя, че за присъединението би трябвало да бъдат изпълнени избрани условия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разбирам недоволството и нетърпението. Особено като се има поради обстановката, в която се намира Украйна - изпитвам цялостно състрадание ", съобщи министърът на защитата пред немската социална телевизия А Ер Де. " И въпреки всичко: Ангажиментът е налице. Украйна ще стане член на НАТО незабавно щом бъдат изпълнени предварителните условия. Това е съглашение, което в никакъв случай до момента не е съществувало с такава изясненост ", акцентира Писториус.

Военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, пък разяснява в своя Телеграм канал, че в действителност Русия ще граничи с НАТО, само че не с Украйна, а с Полша. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР